Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au declarat a fi consevatori cu tot ce natura le ofera. Asa au aparut diversele tratamente naturiste, ceaiurile pe baza de plante minune si multe alte preparate ce s-au dovenit a fi extrem de benefice in lupta cu diferite afectiuni.

Printre cele mai des utilizate plante in medicina de familie, in tratarea afectiunilor in mod individual, se afla urzica. Denumita stiintific Urtica dioica, urzica este o planta erbacee nepretentioasa ce creste aproape oriunde. Despre beneficiile sale diverse vom vorbi in cele ce urmeaza.

Urzica – o sursa infinita de beneficii

Despre urzica trebuie sa stii ca are in compozitie substante proteice si glucidice. Acidul formic, vitaminele A, B2, C si K, sarurile minerale, uleiul volatil, sterolii si acidul acetic fac parte de asemenea din compozitia sa.

Aceasta planta erbacee are proprietati diuretice extrem de valoroase. Extractele de urzica, administrate sub forma de ceaiuri sau chiar tablete, precum cele disponibile la Vitamix, favorizeaza cu succes transferul acidului uric din tesuturi in sistemul circulator, crescand astfel eliminarea acidului uric prin urina.

In fizioterapia traditionala se considera ca urzica are numeroase proprietati antialergice, helostatice, astringente, antiinflamatoare, hipoglicemiante, remineralizante si chiar cicatrizante.

Fructele goji – aliatul tau in lupta pentru dobandirea unei sanatati de fier

Denumita popular catina de garduri, s-a demonstrat recent prin intermediul unor studii ca fructele de goji au beneficii extrem de importante pentru organism.

In primul rand, fructele de goji reprezinta o sursa admirabila de antioxidanti si nutrienti. Acestea iti pot ajuta organismul sa lupte eficient cu inflamatiile. Totodata, contin o cantitate mai mare de beta-caroten decat morcovii, dar si fier in cantitati mai mari decat cele pe care il are spanacul.

Fructele de goji se ocupa eficient si de mentinerea zaharului din sange la parametri optimi, putand astfel sa atenueze si rezistenta la insulina.

In aceeasi ordine de idei, aceleasi fructe minune sporesc si fertilitatea: cresc libidoul si regleaza nivelul de testosteron.

In cadrul magazinului online vitamix.ro se regasesc suplimente alimentare pe baza de goji. Putem aminti aici de un produs minune ce combina extractul de goji cu vitamina C – un pachet minunat de beneficii pentru urganism.

Vitamix.ro este un magazin exemplu la capitolul suplimente alimentare. In cadrul sau se regasesc o multime de produse naturale, produse ce contribuie activ la mentinerea sanatatii in parametri optimi.

Achizitioneaza-ti vitamine si minerale de la Vitamix pentru a te mentine in forma perfecta vara aceasta.

Leave a comment