Nu este un secret faptul ca Facebook-ul colecteaza o multime de date despre utilizatorii sai. In orice caz, iata un lucru mai putin cunoscut: pagina de socializare nu doar ca urmareste in permanenta utililzatorii care sunt activi, dar ii are in vizor si pe cei care nu au un cont.

In continuare gasesti cateva explicatii cu privire la acest subiect si ce poti face pentru a preveni ca Big Brother sa te spioneze.

Care este scopul spionajului?

Inainte de toate, acest lucru ajuta la crearea unor reclame eficiente si personalizate sau tinta. Urmarind activitatea web, ii permiti Facebook-ului sa invete despre preferintele proprii si te intampina cu reclamele de care ai fi sigur interesat.

Ce stiu mai exact acestia despre noi?

Mai mult decat ne-am putea gandi – si chiar si lucruri pe care nu le-am mentionat. Preferintele tale pentru anunturi, adresa, numar de telefon, educatie, venit, costuri locatia casei tale  – toate aceste date pot fi obtinute prin analiza activitatii tale online sau a prietenilor tai. In plus, daca iti stergi contul asta nu te ajuta cu nimic pentru ca informatiile tale raman in baza de date pentru totdeauna.

Facebook ii urmareste chiar si pe cei care nu au un cont!

Un studiu publicat de Comisia Belgiana pentru Protectia Confidentialitatii a aratat ca Facebook-ul urmareste site-urile vizitate de acei utilizatori care nu si-au creat un cont pe o retea de socializare.

Acest lucru este posibil datorita fisierelor cookie si a pluginurilor de retea sociala – de exemplu, butonul Like este incorporat in paginile cele mai populare. In orice caz, cercetatorii afirma ca urmarirea poate incepe fara a interactiona cu nici unul dintre serverele Facebook.

Leave a comment