Din punct de vedere al stilului modern de viață, uităm că botezul implică ceremonia sacră, religioasă, că este un moment ce impune decenţă în primul rând, în atitudine și look. Ceea ce urmează, respectiv petrecerea de după botez, are o mai mare lejeritate privind dresscode-ul.

Ținuta de botez a mamei sau a nașei, de altfel personajele principale din cadrul acestui eveniment, fie implică două stiluri, fie este una singură, dar care se supune unor reguli. Însă de obicei magazinele de profil, cu ținute elegante, au în vedere doar ce este extravagant, stiluri aparte pentru a marca evenimentul botezului. Recomandarea este de a găsi magazinul potrivit în primul rând. Poate fi vorba  despre DyFashion unde peste 20.000 de articole pe stoc fac aproape imposibil scenariul în care nu s-ar găsi ceva potrivit.

Alegerea unei rochii de botez implică mai multe cerințe:

Sezonul – trendurile ce se succed sunt un motiv întemeiat pentru care orice femeie să fie mereu în căutare de ținută spectaculoasă. In plus, vara sunt preferate rochiile fluide, iar în perioada rece cele lungi sau din brocard, catifea, potrivite pentru astfel de timp.

Locație, dresscode sau tematica evenimentului – pentru ceremonia religioasă se va impune o ținută mai sobră, dar elegantă desigur.

Vârsta – sunt de evitat rochii care îmbătrânesc, prea serioase din punct de vedere al croiului.

Bugetul – desigur că în cele din urmă totul se rezumă la buget, un factor variabil de la caz la caz, dar extrem de important, dacă nu chiar factor de decizie.

Rochia de botez – opțiuni de la DyFashion

Din fericire pentru doritoare, DyFashion propune o categorie de rochii dedicate doar acestor tipuri de evenimente. Astfel, cu atenția îndreptată strict spre această categorie de rochii, doritoarele regăsesc în primul rând o selecție potrivită, croiuri deosebite ce țin cont atât de trenduri, cât și de varietatea de preferințe feminine.

Predomină dantela, tulle-ul, penele și motivele florale. Astfel de inserții schimbă total imaginea unei rochii, fie ea și dintre cele mai simple la partea de croială. Ajungând și la acest capitol, se remarcă două tendințe – fie rochiile mulate, fie cele largi, dar scurte. Diversitatea de opțiuni ține mai degrabă de faptul că astfel de evenimente pot fi în cerc restrâns, se impune eleganţă și decenţă, însă nu într-un mod prea strict.

Recomandări

Rochiile din dantelă sunt negreșit cele care se pliază perfect pe astfel de evenimente. Croiul poate fi adaptat, dar inserțiile din dantelă sunt calea sigură de a face rochia specială. Diamond este un stil regăsit în colecțiile DyFashion, ce include dantelă și paiete.

Nici variantele clasice nu sunt o greșeală. Cele de tip A spre exemplu sunt perfecte pentru orice tip de siluetă, fie vorba de cele care au talia mai robustă, coapsele generoase sau bust mare. Rochia Petra de la DyFashion este o recomandare în acest sens.

Pentru acele mame sau nașe care își doresc o rochie mulată, dar fără să incomodeze, să fie prea strâmtă, rochia conică este o recomandare, cea care scoate mai mult coapsele în evidență și partea de sus, mascând subtil talia.

Rochii peplum, rochii scurte în general, croi drept sau evazat sunt alte opțiuni ce completează colecția de rochii pentru botez, de la DyFashion.

Leave a comment