Pentru cei care considera ca sunt in pana de inspiratie privind calatoriile, trebuie spus ca Romania are locuri prea putin exploatate. Spre exemplu zona Hateg este una impresionanta. Are ce oferi si merita trecuta pe lista de dorinte pentru viitoarea calatorie.

Iata si o scurta prezentare, ce poti sa faci aici, ce sa nu ratezi si de ce.

Hateg, o zona impresionanta

Asezat la poalele muntilor Retezat, Hateg este mai degraba un oras cochet am putea spune. Pentru amatorii de natura, pentru cei care isi doresc un pelerinaj aici se vor regasi locatii potrivite din acest punct de vedere. Iata si care sunt cele mai populare locatii ce merita vizitate.

Sarmisegetuza Ulpia Traiana – capitala Daciei, este zona parca desprinsa din filme. Ruinele ei domnesc aici si merita sa fie vazute si de sus pentru ca imaginea este una impresionanta.

In aceasta localitate se afla si un muzeu ce te poate interesa. Obiectele expuse aici sunt cele ce au fost descoperite in zona, ca urmare a excavatiilor. La fel de interesant este si sa auzi povestile locale, despre orasul sub pamant, orasul antic ce inca nu a fost descoperit in totalitate.

Rezervatia de Zimbri – se numeste Slivuț si este chiar langa sosea. A fost prima rezervatie in care zimbrii au fost adusi. Sunt 7 la numar la ora actuala, iar cele 50 de hectare de pamant constituie habitat natural pentru aceasta specie.

Valea Dinozaurilor – exact asa cum suna, despre asta este vorba; celebrii dinozauri pitici traiau aici in zona acum 70 de milioane de ani. Daca esti fascinat de SF iti poti imagina astfel de scene. In rest, poti vizita traseul pe care acum 120 de ani in urma s-au gasit si primele dovezi ale existentei dinozaurilor.

Manastirea Prislop – intoarcerea catre credinta si religie poate insemna si vizitarea unui loc desprins dintr-un colt de liniste. Se numeste Manastirea Prislop si este una dintre cele mai vestite in zona. Despre mormantul lui Arsenie Boca s-a tot scris, este loc de pelerinaj in ultimii ani mai mult ca niciodata.

Desigur, nu numai trecerea pe langa mormantul celui sfant este importanta, ci si locatia in sine. Iti vei da seama rapid ca este o zona linistita si pitoreasca. A fost construita intr-o poienita si are o asezare buna si impresionanta: natura si linistea inconjoara totul.

Parcul Retezat – este si el trecut pe lista de obiective. Traseele montane sunt cele care fac deliciul turistilor. Vei intelege repede de ce i se spune muntele cu ochi albastri, cand vei zari si lacurile glaciare pe care le ascunde.

Cazare in Hateg

Nu se pune problema sa nu gasesti  cazare ieftina in Hateg. Poti alege chiar si un hotel de 3 stele, pentru ca ceea ce tine de confort si de standardele oricarui turist ce se respecta sa fie aspecte bifate implicit.

Zonele turistice sunt bine marcate, cazarile sunt numeroase ca optiuni, dar si ca preturi. Iar daca ajungi la manastiri si iti doresti sa sa zabovesti ceva mai mult poti intreba pe staret/stareta despre posibilitatea cazarii. Daca exista locuri sunt dispusi sa te cazaze gratuit, asteptandu-te sa participi si la slujbele ce se desfasoara.

Leave a comment