Fiecare persoana care a devenit parinte alege sa isi creasca propriul copil intr-un mod diferit. Cu siguranta insa toti parintii au un lucru in comun: isi doresc doar ce e mai bun pentru copiii lor.

In acest context, va voi prezenta cateva obiceiuri surprinzatoare (pentru unii pot sa para de-a dreptul ciudate), cateva traditii si obiceiuri ale parintilor apartinand diverselor culturi.

  • Parintii din Mauritania isi scuipa copiii in fata

Sursa foto: Mishimoto/flickr

Cei care apartin grupului etnic Wolof din Mauritania considera ca saliva ajuta la pastrarea propriilor cuvinte, prin urmare scuipa pe nou-nascuti pentru ca binecuvantarile lor sa ramana cu cel mic. Mamele scuipa de obicei copiii in fata, iar tatii in urechi, iar saliva este aplicata apoi pe intreg crestetul micutilor, pentru a le asigura – conform credintei – o viata binecuvantata.

  • Norvegienii isi lasa copiii sa doarma afara, la temperaturi de sub zero grade

Sursa foto: Dean Wissing/flickr

In cazul parintilor din statele nordice, este o practica destul de comuna lasarea micutilor in carucioare, in afara restaurantelor, chiar si in zile friguroase de iarna, in timp ce adultii savureaza o bautura calda sau iau masa. Motivul? Considera ca aerul rece ii va cali si ii va face mai rezistenti la boli.

  • Mamele din Kenya nu isi privesc niciodata copiii in ochi

Sursa foto: Julian Harneis/flickr

Desi femeile Kisii din Kenya sunt foarte atasate si dedicate copiilor, isi intorc privirile de fiecare data atunci cand micutii sunt cat de putin entuziasmati. Aceasta este modalitatea lor proprie de a-i invata pe copii sa nu caute prea multa atentie.

  • Copiii finlandezi dorm in cutii de carton

Sursa foto: Evan Long/flickr

In Finlanda, mamele primesc din partea statului o cutie ce contine numeroase accesorii utile pentru cel mic. Printre aceste accesorii se numara si o saltea subtire, iar astfel acest “kit de parenting” poate sa devina un prim patut pentru nou-nascut.

  • Copiii danezi isi agata suzetele in copac

Sursa foto: Norbert Kaiser/Wikimedia Commons

In Danemarca, atunci cand micutii ajung la varsta de 3 ani si renunta la obiceiul de a mai folosi suzeta, o lasa pe ramura unui copac special, spunand ramas-bun definitiv accesoriului care ii linistea in foarte multe din cazuri.

  • Copiii din Armenia isi aleg profesiile de la o varsta frageda

Sursa foto: R5Don4/photobucket
Ca parte a unui ritual, mamele din Armenia aliniaza cateva obiecte in fata copiilor in momentul in care acestora le apar primii dinti. Se spune ca primul obiect fata de care cei mici manifesta interes le va dicta si cariera, pe viitor. O carte inseamna de obicei ca cel mic va fi profesor, banii simbolizeaza cariera de bancher, cutitul prezice ca ca cel mic va deveni doctor etc.