Pentru cei care au achizitionat deja un hidrofor este un aspect binecunoscut faptul ca magazinele de nisa pun la dispozitie schema de montaj. Asta inseamna ca este nevoie de putina rabdare, pricepere si indemanare si montajul va fi realizat fara prea multe probleme.
De precizat ca un hidrofor va fi instalat niciodata in interior – va fi oricum deranjant zgomotul, oricat de bun ar fi sistemul in sine. De regula un camin special este construit pentru a „gazdui” hidroforul. O solutie poate fi beciul sau garajul. Ce trebuie retinut este ca se impune nevoia de a amplasa hidroforul deasupra nivelului de captare a apei.
Caminul, daca acesta va fi construit, va fi o gaura patrata, cu dimensiuni specifice in functie de hidroforul in cauza. Trebuie izolat corespunzator, pentru a evita infiltratiile de apa, zidit, cu trasee pentru circuitul de apa. Nu in cele din urma, trebuie amintit si de capac, ce va acoperi caminul, cu material izolator la randul sau, ce va putea fi inlaturat, la nevoie, destul de usor.
Montarea propriu zisa
Concret, instalatorul va fixa sorbul de la capatul furtunului de absorbtie ce se introduce in apa, iar la celalalt capat va fi racordul la pompa. Teul cu 5 cai va fi montat pe partea superioara. Aici se vor lega manometrul, presostatul si robinetii. Dupa caz, poate fi necesara si racordarea unei supape de sens pentru ca apa sa fie dirijata fara a mai putea reveni in pompa.
O schema pentru montaj ar trebui sa fie inclusa in pachetul de achizitie al produsului, cel putin daca vorbim despre produsele disponibile la Shop Einstal.
Amorsare
Imediat dupa montare va fi testat sistemul, dar nu inainte de amorsarea pompei. Pentru a face acest lucru in siguranta sunt cativa pasi importanti de respectat:
- Hidroforul nu este alimentat electric.
- Deschiderea robinetilor si clapetelor de sens.
- Umplerea pompei cu apa. Poate fi verificat si manometrul in acest sens.
- Conectarea pompei la curent si pornirea sistemului.
La un minut dupa pornire pompa se va opri. Asta inseamna ca amorsarea a fost facuta corect si mai ramane aerisirea tevilor. Evacuarea aerului din tevi din instalatia sanitara este un aspect important, dar nu si ceva greu de facut – vor fi deschisi robinetii inainte de a porni hidroforul.
De unde cumperi un hidrofor
Exista destul de multe variante la ora actuala, in magazinele de nisa. O recomandare este Shop Einstal. Aici ofertele sunt variate, hidrofoarele disponibile direct din stoc au garantie asa cum este ea oferita de producator. Variante de Aquatehnica sau Dab, cu putere de pana la 1100 W si debit de 50 de litri maximum pot fi cumparate imediat, comandate din cadrul paginii oficiale.
Preturile variaza in functie de capacitatea hidroforului. Cert este ca la Shop Einstal regasim si variante economice de asemenea. Gama de piese si accesorii permite ca din acelasi loc sa fie achizitionat, simplu si practic, tot ce tine de montarea acestui sistem si punerea sa in functiune, eventual si reparatia sau inlocuirea de piese.