Localitatea Giethoorn din Olanda este renumita pentru faptul ca acolo nu se regasesc masini, autobuze si nici alte mijloace de transport moderne. Oraselul cunoscut odinioara sub numele de “Venetia Olandei” nu are strazi, ci doar canale. Principala maniera de deplasare este cu ajutorul barcilor.

Sa vedem impreuna mai multe imagini din acest sat idilic, alaturi de cateva detalii despre aceasta locatie de vis.

Satul a fost fondat in anul 1230 de un grup de refugiati din sudul tarii, care au ajuns in zona in cautarea unei noi asezari. Odata ajunsi aici, au fost uimiti de numarul urias de coarne de capra ramase in urma inundatiilor. De aici si numele orasului – Giethoorn – in traducere “cornul caprei”.

Imagini pentru Giethoorn din Olanda

 

De-a lungul anilor, locuitorii au gasit aici numeroase zacaminte de turba. Multumiti de descoperire, au sapat dupa turba in diferite zone, lasand in urma doar gaurile, excavatiile in pamant. Pe masura trecerii timpului, aceste gauri s-au transformat in lacuri si mai apoi intr-un lant de canale ce poate fi vazut in zilele noastre si care a transformat orasul intr-o veritabila atractie turistica.

 

 

Majoritatea caselor sunt amplasate pe mici insule interconectate prin poduri din lemn.

Orasul a devenit renumit in anii 1960, cand un regizor olandez pe nume Bert Haanstra l-a utilizat ca locatie de filmare pentru unul dintre filmele sale.

 

Barci normale, barci gonflabile, barci de inchiriat – toate acestea sunt modalitati obisnuite de transport in aceasta localitate. Un alt fapt interesant: sunt folosite doar motoarele electrice pentru barci – cele diesel sunt interzise.