Un astfel de instrument pe care il numim instrument de laborator in cele mai multe dintre cazuri, este de fapt o dotare necesara in contexte variate. Microscoapele se folosesc cu succes in descoperiri, in chimie, botanica, biologie, zoologie. Nu lipsesc nici din medicina, unde se folosesc cu succes in cercetari avansate sau in analize uzuale, nelipsite fiind din laboratoarele spitalelor, precum si din scolile de profil.
Unii au pasiuni de tot felul care presupun o astfel de dotare pentru analiza: pentru a descoperi detalii, pentru invatare, pentru a studia timbre, monede – autenticitatea lor.
In industrie microscoapele se folosesc pentru a inspecta componente diverse, materiale de tipul metalelor, ansambluri electronice, plasticuri, textile, gravuri, in berarii sau in agricultura de asemenea isi aduc aportul. Cu siguranta ca acestea sunt indispensabile bijutierilor, arheologilor.
In stiinte, microscopul de laborator vine cu tot felul de particularitati. Acestea indeplinesc un rol bine definit in geologie, metalurgie, oceanografie, arheologie, dar si in sanatatea si siguranta publica, in testarea calitatii apei.
Microscopul, dotarea care usureaza semnificativ orice activitate de profil
Cand in dotare ai un microscop potrivit, deja totul devine mai usor de analizat, de cercetat. Ca astfel stau lucrurile se asigura Amex-Lab, furnizorul romanilor de echipamente si instrumente de specialitate, deja cu ani multi vechime.
Poate ca modelul cel mai frecvent achizitionat este cel biologic, utilizat cu precadere in laboratoarele de cercetare, dar nu doar aici. Puterea lui de marire poate varia intre 40 si 1000 apropieri, respectiv 2000, in functie de model. Cei mai multi dintre cei care cumpara un astfel de dispozitiv vizeaza modele care maresc de pana la 400 sau 500 ori imaginea.
In dotarea fiecarui microscop intra un sistem de lentile. Acesta consta in obiectiv, ocular, mecanismul pentru focusarea imaginii si cel de pozitionare a obiectului, respectiv a specimenului. Acest tip de microscop va utiliza intotdeauna lumina in vederea iluminarii specimenului pentru a putea fi observat cu ochiul.
Despre marirea de 400 ori de stiut e ca aceasta ofera detalii la nivel celular pentru specimenele biologice, deci ai in vedere sa aplici aceasta informatie daca te intereseaza sa investesti intr-un astfel de echipament.
Microscoapele stereo in schimb vor reprezenta o alegere pentru cei care desfasoara activitati de inspectie sau disectie. Sunt de asemenea populare si se refera la acele instrumente care au o putere de marire mica – de pana la 80 ori, cu toate ca in principal dimensiunile de marire sunt situate intre 10 si 40 ori. Preferate din aceasta categorie sunt modelele cu zoom.
Si alte tipuri de microscoape sunt astazi in atentia publicului larg, in functie de activitatea desfasurata de fiecare. Astfel amintesc mai departe cateva modele utilizate la scara larga, pe care oricine le gasesti pe amex-lab.ro: fluorescente, cu raza de electronic (o categorie costisitoare, dar cu rezultate pe masura), digitale, cu contrast de faza, de buzunar etc.
Despre caracteristicile microscopului, particularitatile celor profesionale, functii pe care trebuie sa le indeplineasca in functie de utilizare si alte informatii de interes poti citi pe amex-lab.ro.