Majoritatea conducatorilor auto folosesc la ora actuala statii radio CB datorita avantajelor pe care le ofera in experienta sofatului. Sunt valabile indiferent de tipul de vehicul folosit. Au fost concepute pentru comunicarea dintre soferi, pentru a obtine informatii reale si de actualitate cu privire la starea drumurilor pe anumite portiuni, dar si vizavi de restrictiile de viteza, trafic, indicatii etc.

Au in vedere o astfel de investitie deci toti cei care doresc sa obtina date importante in calatoriile pe care le desfasoara, respectiv in diverse situatii neprevazute.

Fiind un mijloc de comunicare rapid si eficient, este o idee de pus in practica cea de a achizitiona un astfel de articol. Desigur ca asta va presupune o operatiune de identificare pentru ca gama de statii radio disponibile in magazinele de profil este una extinsa.

Alege o statie CB potrivita camionului tau

Mai ales daca esti conducator de camion trebuie sa ai in dotare un astfel de echipament performant. Se va dovedi deosebit de util atunci cand ajungi intr- situatie critica, respectiv cand ai nevoie de ajutor. Numai atunci cand cunosti insa cateva aspecte cu privire la acestea este indicat sa treci la urmatoarea etapa, a cumpararii.

Trebuie sa bifezi intotdeauna caracteristicile tehnice optime pentru a te bucura de o statie perfect functionala. De preferat este sa nu alegi una no name, pentru ca iti va fi dificil sa gasesti componente pentru reparatia acesteia. Poti viza un model din magazinul de piese auto online Pieseautocamioane.ro pentru a beneficia de calitate si durabilitate.

In principal te vei raport la dimensiunea pe care o prezinta statia, la modulatia ei, la controlul amplificarii, squelch, putere, respectiv la dotarile sale suplimentare.

Privitor la dimensiune trebuie sa stii ca aceasta joaca un rol critic vizavi de eficienta. Se va monta in interior, deci trebuie sa prezinte dimensiuni optime pentru a gasi un loc potrivit. Pentru a avea siguranta ca nu o sa sara din locul ei, opteaza pentru un suport conceput special in acest sens.

Cat despre modulatia de frecventa, orienteaza-te dupa cea Fm intrucat este cea folosita la noi in tara. De asemenea, te intereseaza partea de control a amplificarii, pentru a putea filtra cu succes semnalele ce le receptionezi. Ai in vedere asta pentru o reglare optima a sensibilitatii semnalului radio.

Totodata o atentie sporita trebuie sa o acorzi puterii pe care o prezinta statia CB. Desi o sa fii tentat sa inclini spre una cu o putere deosebita, tine cont de faptul ca in tara se admite doar cea de 4 W. Ideal este sa respecti acest criteriu pentru a nu risca amenzi. In principal participantii la trafic se limiteaza la aceasta, iar functionarea este una satisfacatoare.

De asemenea, este bine sa ai in vedere faptul ca exista doua tipuri de statii CB. Sunt cele pentru autoturisme si cele pentru camioane, respectiv pentru autoutilitare sau tiruri. In privinta celor din urma, se recomanda un model cu dual voltaj. Acestea vor functiona prin alimentare de 12V, respectiv 24V. Se pot utiliza pe toate strazile si autostrazile din tara si Europa. Descopera modele in acest sens pe site-ul pieseautocamioane.ro la costuri rezonabile.

Leave a comment