Concepțiile față de jocurile video
Adesea privit ca un hobby, jocurile video s-a marcat ca una dintre cele mai importante industrii, detronând filmele și muzica. Cu toții când am fost mai mici poate am auzit faimoasele replici de la părinții noștri precum ‘’să închidem calculatorul’’ , ‘’să nu ne mai jucăm‘’, este o pierdere de timp’’. Acest articol va arăta importanța jocurilor video ca și hobby atat pentru cei în vârstă, cât și pentru persoanele tinere.
Discriminarea față de vârstă
Observăm adesea în tiparul oamenilor faptul că jocurile video reprezintă o activitate de copii practicată când suntem mici și deloc pe parcurs ce creștem. Acest lucru este greșit! Este adevărat că procentajul de timp petrecut în fața calculatorului cand suntem copii este mult mai mare datorită timpului liber, dar ce ne oprește din a păstra această activitate și pe parcursul creșterii noastre? În timpul maturizării noastre este evident ca avem nevoie de timp o data ce apare topicul despre: o carieră profesională, o prietenă, munca etc., dar esențial este o bună gestionare a timpului.
Atât timp cât mesajele pe care vor aceste jocuri sa ne transmite este unul matur care pot implica probleme sau discuții a moralitatii în scenariile respective, a căror poveste ne atrage într-o lume plină de fantasy pe care o putem explora, nu ne mai putem raporta la faptul ca este o activitate de copii.
Într-adevăr abuzul sau practicarea în exces a acestui hobby duce la pierderea multor ore, lipsa de productivitate și în cazuri extreme,pot afecta vederea și musculatura.
Tranziția de la hobby la job
Odată cu apariția platformei youtube în 2005 majoritatea oamenilor s-au gandit ce fel de conținut vor sa împărtășească. Unul dintre aceste conținuturi a fost ‘’let’s plays’’ a căror principiu era de înregistrare a ecranului cu jocul respectiv, acompaniat în unele cazuri cu webcam și vocea youtuberului respectiv pentru imersiune.
Diverse companii au dorit să se folosească de această strategie de sponsorizare a produselor sau serviciilor sale prin intermediul youtuberilor în special cei care practicau ‘’let’s plays’’, evident prin acordarea unei sume pentru fiecare promovare sau reclamă. Acest domeniu a devenit foarte repede răspândit datorită ușurinței cu care poate fi practicat, tot ce ai nevoie este de un computer/leptop și de un microfon, existând puține programe de editare și înregistrare pe vremuri.
Astfel acest hobby a ajuns sa fie unul plătit și chiar sustenabil noi usi fiind deschise datorită platformelor de streaming care ajuta mai mult la interactia cu publicului și prin donații direct în semn de susținere a creatorului de conținut.
Diversitatea și beneficiile jocurilor video
Majoritatea oamenilor spun că ‘’nu le place’’ , ‘’nu sunt atrași’’ în integrarea jocurilor video în activitățile lor de zi cu zi. În ziua de azi sunt mai multe jocuri video decât fire în cap. Trebuie doar să găsim, experimentăm, până găsim genul care ne plac cel mai mult la fel cum facem adesea cu alte hobby-uri: muzica, degustare de vinuri, filme, sporturi, este doar o problemă de încercare.
Majoritatea studiilor cu privire la avantajele acestuia (totodată pentru încurajarea practicării lui), prezintă adesea înlăturarea stresului. Cofundarea adâncă într-o lume virtuale despre care vrem să aflăm, să explorăm mai mult, ne poate reduce mult din stres, din uitarea temporară a problemelor, și ne aduce relaxare.
Încearcă și tu
Accesibilitatea acestui hobby, precum și gestionarea timpului pot duce la o constanta folosire a imaginatiei asupra lumii în care proiectăm. Această proiectare nu trebuie dusă în exces, deoarece ca fiecare lucru dus în exces ‘’cei prea mult strică’’.