Google urmeaza sa revizuiasca politicile de hartuire – potrivit CEO

google

Google isi reinnoieste politicile de hartuire sexuala in cadrul companiei, potrivit unui memo trimis angajatilor, marti, de directorul executiv Google – Sundar Pichai.

Schimbarea este urmarea protestelor masive de saptamana trecuta, in care mii de angajati Google siau parasit birourile, gest fiind parte a unui protest global organizat ca raspuns la un raport bomba din New York Times.

Raportul detalia despre cum Google a protejat directori acuzati de abatere sexuala in trecut.

Potrivit raportului din The New York Times, Google i-a oferit creatorului softului mobil Android, Andrew Rubin,  un ramas bun eroic,  cand a parasit compania in octombrie 2014, laudand-l si oferindu-i un pachet de plecare in valoare de 90 milioane de dolari (78 milioane euro).

Ceea ce a esuat in a face Google public la momentul respectiv a fost ca o angajata il acuzase pe Rubin de abatere sexuala. Femeia a declarat ca Rubin o fortase sa intretina relatii cu acesta intr-o camera de hotel in anul 2013, potrivit a doi directori de companii in cunostinta de cauza.  Pichai, Google CEO scria intr-un e-mail:

Recunoastem ca nu am facut totul cum ar fi trebuit in trecut si regretam asta. Este mai mult decat evident ca trebuie sa facem cateva schimbari.

In cadrul acestuia, Pichai a impartasit planul cuprinzator pe care il are Google vizavi de imbunatatirea raspunsurilor pe care le ofera in caz de hartuire sexuala.

Pentru inceput, Google intentioneaza sa realizeze arbitraj optional privind reclamatiile ce vizeaza hartuirea sexuala sau acuzatiile de natura sexuala. De asemenea, compania declara ca va oferi „mai multa granularitate” in legatura cu investigatiile ce vizeaza hartuirea sexuala si rezultatele acesteia in cadrul companiei, ca parte a propriului „raport de investigatie”.

Pichai mai spunea ca Google doreste sa „revizuiasca” si modul in care gestioneaza preocuparile angajatilor in trei moduri: revizuind canalele de raportare, actualizand si extinzand formarea angajatilor cu privire la hartuirea sexuala si reluandu-si angajamentul cu privire la obiectivele stabilite la nivel de companie si a rezultatelor cheie (OKR) cu privire la diversitate, echitate si incluziune – din nou in anul 2019.

Google este una dintre cele mai profitabile companii multinationale din lume. Cu sediul in Menlo Park, California, Google este specializat in servicii de Internet, precum publicitatea, motoare de cautare si cloud computing. Este totodata unul dintre liderii Silicon Vlley, atat in ceea ce priveste partea de hardware, cat si pe cea de software.

Cu un numar de 80.050 de angajati (Q1 2018), Google are un plafon de piata de peste 748 miliarde dolari (656 miliarde de euro).

 

Sursa: https://www.euronews.com/2018/11/08/google-to-revamp-harassment-policies-says-ceo

Leave a comment