Facebook atinge un numar de 2.27 miliarde utilizatori activi lunar – odata cu stabilizarea veniturilor

Facebook a mai evitat o perioada financiara dezastruoasa, anuntand ca acum reteaua sociala a companiei are 2,27 miliarde utilizatori lunar.

Compania a anuntat ca va genera venituri de 13,7 miliarde de dolari in al treilea trimestru al anului financiar, ceea ce e putin sub asteptarile analistilor Wall Street – dar suficient pentru a evita o alta decadere a stocurilor financiare.

Mark Zuckerberg, director executiv al Facebook, a declarat intr-un comunicat de presa ca suita de servicii a companiei – Facebook, Instagram, Messenger si WhatsApp – deserveste in prezent la mai mult de 2 miliarde de oameni in fiecare zi.

Oferim cele mai bune servicii de mesagerie privata și povesti, iar oportunitatile in video si commerce se preconizeaza a fi imense in viitor.

Facebook a generat 5,1 miliarde de dolari din profit in acest trimestru.

Pentru ca zilele de crestere meteorica in S.U.A. sunt incheiate, Facebook a spus ca a adaugat utilizatori in regiunea Asia-Pacific si in alte parti ale lumii, care reprezinta mai mult decat scaderea usoara din randul utilizatorilor europeni.

utilizatori activi facebook
                                     Sursa: NBC News Tech

Dupa perioada de tranzactionare, stocul Facebook scade drastic in numai cateva minute dupa ce si-a anuntat castigurile, insa a revenit cu aproximativ 1,7% la 4:24  – ora regiunii estice.

In luna iulie, actiunile Facebook au scazut cu peste 20%, dupa ce compania a avertizat ca va avea profituri mult mai mici in anii urmatori.

Facebook a avut, de asemenea, o serie de probleme, ce includ si preocuparile continue privind campaniile de politica externa, de dinaintea alegerilor intermediare in S.U.A. in 2018, precum si o incalcare a securitatii care a dezvaluit informatiile personale a peste 14 milioane de utilizatori.

Sursa: https://www.euronews.com/2018/10/31/facebook-hits-2-27-billion-monthly-active-users-earnings-stabilize-n926391