Diagnosticul de boală celiacă, în urma unor investigații specifice, clare la medicul specialist, vine la pachet cu schimbarea meniului zilnic. Să spunem că persoanele în cauză vor urma o dietă toată viața de acum înainte, fiind necesar să elimine orice produs ce conține gluten. De asemenea, cei care sunt sensibili la gluten sau la grâu vor evita să consume produsele ce conțin gluten, în principal pâinea din comerț, paste și alte produse.

Însă, viața nu trebuie să fie un chin astfel. Meniul va fi unul mai bine controlat și nu este imposibil de găsit acele produse fara gluten. Le găsiți implicit la Vitamix.

 

Fără gluten, o viață sănătoasă

La ora actuală nu există un tratament care să îi ajute pe cei diagnosticați cu sensibilitate la gluten sau chiar cu boala celiacă să își rezolve această problemă. Pot însă să se ferească de complicații, de reacțiile pe care organismul le are când trebuie să digere glutenul. Așadar vor merge pe o dietă strictă, din care fac parte alimentele fără gluten. Asta înseamnă fără grâu, orz sau secară, ceea ce de regulă regăsim într-o mulțime de produse alimentare.

Este o lungă listă a alimentelor interzise, cel puțin în varianta lor clasică regăsită în comerț. În magazinele de specialitate veți găsi o secțiune specială a produselor care nu au gluten. Spre exemplu la vitamix.ro veți găsi sortimente diverse de alimente de acest gen, cu ajutorul cărora să vă faceți poftele, menținând însă acest ritm sănătos și regula strictă: fără gluten!

La un click distanță vom regăsi gustări precum pufuleți sau batoane cu cocos, paste, biscuiți, cereale și multe alte produse ce fac parte adesea din rutina noastră alimentară. Sunt imediat disponibile, au prețuri excelente și astfel vă puteți crea meniuri dintre cele mai diversificate, să nu duceți dorul acelor produse pe care nu  mai aveți voie să le consumați.

 

Fără gluten, dar într-o dispoziție mai bună

Necesitatea de a ține cont de acest tip de dietă vine la pachet cu schimbări majore. Persoana în cauză resimte o stare generală îmbunătățită din momentul în care va consuma produsele fără gluten. Imunitatea sa este mai bună, inflamația din organism este redusă, toleranța la stres este mai mare, iar digestia este și ea îmbunătățită. Sunt doar câteva dintre aspectele de menționat.

Pentru că organismul care nu suportă glutenul începe să reacționeze și sunt produse reacții în lanț bineînțeles. Suntem ceea ce mâncăm, spune o vorbă și se pare că așa este. Suntem direct răspunzători de starea de rău, dacă nu ținem cont de produsele speciale și permise în cazul unei afecțiuni precum boala celiacă.

La vitamix.ro regăsim însă mai toate tipurile de produse ce se pot consuma în voie. Atenție, fără gluten nu înseamnă și fără grăsimi și fără zahăr. Așadar nu spune nimeni că dieta fără gluten nu ar putea să îngrașe. Dar aici ține de cantitățile consumate și de cum combinăm alimentele.

Descoperim deci la Vitamix tot soiul de alimente dintre cele care respectă anumite standarde și sunt fie fără gluten, fie naturale. Tot aici regăsiți și un stoc generos de suplimente diverse.

 

Contact:

L-V între 9-17

0365-430.166 0757-095.090

 

 

Leave a comment