Probioticele sunt bacteriile benefice din organism care ajută sistemul digestiv să funcționeze într-un mod sănătos. De cele mai multe ori cuvântul bacterie ne duce cu gândul la o infecție sau problemă de sănătate. Însă trebuie reținut faptul că întregul nostru corp conține microbi, iar aceștia se împart în două categorii: folositori și dăunători. Probioticele sunt cele care susțin digestia și reglează metabolismul prin absorbția nutrienților – proteinelor și vitaminelor – din alimentele digerate. Cu alte cuvinte, avem nevoie de acestea pentru ca trupul nostru să funcționeze eficient.

Dar unde le putem găsi? În general, cele mai bune surse de probiotice sunt lactatele și alimentele fermentate. Din păcate, e foarte greu să mai obții bacterii benefice din produsele dietei moderne – în general nu sunt fermentate natural sau sunt prea procesate. Astfel, avem nevoie de o sursă sigură prin care putem să facem rost de ele.

Probioticele pot fi găsite în farmacii sub formă de suplimente. Odată intrate în organism, prin digestie, ajută la refacerea florei intestinale. Desigur, în ziua de astăzi sunt multe posibilități, iar uneori ne găsim în dificultatea de a alege. Deci, care este cea mai bună soluție?

La ce trebuie să fii atent?

Dacă și tu ești în aceeași situație și nu știi cum să depistezi probioticul potrivit corpului tău, citește rândurile de mai jos.

  • Gândește-te la ce îți folosește

Întreabă-te ce problemă ai pe care doar probioticul cel mai bun o poate rezolva. Există tipuri diverse de bacterii care ajută mai mult sau mai puțin în funcție de ce îi lipsește tractului tău digestiv. Astfel, trebuie să te informezi și să descoperi care este scopul fiecărui probiotic în parte. Apoi, poți căuta care dintre cele de pe piață te poate ajuta.

În cazul în care nu ești sigur, poți oricând cere opinia unui specialist. El îți va recomanda suplimentele potrivite.

  • Asigură-te înainte

Indiferent de rezultatele obținute de cei din jurul tău, trebuie mereu să fii sigur că probioticele alese nu îți vor face rău în niciun fel. Trebuie să ai grijă, mai ales în cazul în care suferi de probleme de sănătate majore sau ai un sistem imunitar slăbit.

  • Citește eticheta cu atenție

Eticheta se află acolo cu un scop: te informează ce anume se găsește în flacon, cum se depozitează și cum se administrează.

Citește lista cu ingredientele și cercetează-le pe fiecare în parte amănunțit pe internet. Fii sigur că nu ești alergic la niciun compus al suplimentului – de exemplu lactoză sau soia. Interesează-te cum trebuie să le depozitezi pentru a nu își pierde atributele și verifică data la care au fost produse și la care expiră.

  • Calitatea contează

Când vine vorba de sănătate, este binevenită o investiție. În timp ce flacoanele mari la prețuri foarte mici din supermarketuri te cuceresc, trebuie să fii pregătit de o dezamăgire. Șansele ca aceste suplimente să își facă treaba sunt infime.

Până ca produsele să ajungă să fie vândute în farmacii, probioticele trebuie să supraviețuiască mai multor etape de producție – să nu uităm că sunt niște bacterii, deci sunt vii. De-a lungul acestor procese, numărul bacteriilor poate scădea. Nu există certitudinea că numărul notat pe cutie indică și numărul real de probiotice.

Citește recenzii privind fiecare brand în parte. Interesează-te care au fost experiențele celor dinaintea ta. Investighează de când este în domeniu firma respectivă.

Dacă ești interesat să începi un astfel de tratament, poți citi mai multe despre acest lucru pe site-ul https://www.megaspore.ro/. Accesează-l și cercetează produsele și informațiile oferite.

Leave a comment