Inca din prima faza, faza germinativa, si pana la ultima faza, cea de plante mature, legumele sau frunctele ce iti impodobesc si coloreaza gradina au nevoie de un aport de apa optim pentru a se putea dezvolta armonios.

Pe langa lumina din belsug, un sol bogat in nutrienti, apa pare ca da verdictul final in ceea ce priveste dezvoltarea. Fara de ea, fara de ea in cantitatile indicate, culturile tale ar putea sa nu iti mai ofere aceleasi roade ca pana acum. Cum le poti oferi acestora, inca din faza intermediara, cea de plantule, cantitatea optima de apa de care au nevoie pentru a-si continua in paramentri optimi dezvoltarea? Sistemul de irigare prin picurare te poate ajuta in acest sens – haide sa iti prezint cateva avantaje ale acestuia.

  • Apa nu este risipita

O mare cantitate de apa se pierde atunci cand plantulele sunt udate prin metode clasice. Din intreaga cantitate, in functie de cat de mari sunt frunzele lor, doar o mica parte ajunge la radacina.

In cazul sistemului de irigare prin picurare, lucrurile stau diferit: apa este distribuita direct la randacina r, ceea ce inseamna ca spatiul dintre randuri ramane uscat. Pamantul umed nu este cel mai placut de lucrat, asa ca prin intermediul unui sistem de irigare prin picurare poti lucra in sera sau solar oricand.

  • Raspandirea bolilor este impiedicata

Potrivit expertilor, prin apa de ploaie sau apa folosita la irigatii bacteriile si virusurile se raspandesc cel mai rapid cand vine vorba de plantule. Totodata, umiditatea excesiva favorizeaza si inmultirea acestora, determinand aparitia diverselor boli.

Sistemul de irigare prin picurare, dupa cum s-a spus si anterior, distribuie apa direct la radacina, ceea ce inseamna ca sansele de raspandire a unei boli tind spre zero. In plus, in cazul aparitiei unei boli sau a instalarii unui daunator, frunzele se pare ca sunt cele mai afectate, fiind si cele mai importante organe alte plantulelor. Sistemul de irigare prin picurare actioneaza direct la radacina, deci nu pune in vreun fel frunzele in pericol. In cadrul magazinului online nuoricum.ro se regasesc totalitatea accesoriilor necesare pentru crearea unui astfel de sistem de irigare.

In concluzie, as vrea sa amintesc de faptul ca un sistem de irigare prin picurare consuma cu 20 – 40% mai putin decat oricare alt sistem – un interval de procente urias, mai ales daca plantatiile tale se intind pe cateva hectare.

Vezi aici care sunt accesoriile de care ai nevoie pentru a-ti crea un sistem de irigare prin picurare. In cazul in care ai neclaritati, nu ezita sa iei legatura cu expertii de la NuOricum.

Leave a comment