Sperai ca jobul din tinerete va fi cel care te ajuta sa decizi si viitorul tau. Incepi cu pasi timizi si pe urma te specializezi pe un domeniu. Iaca ca un exemplu recent, cel al pandemiei, ne demonstreaza ca multe din domenii sunt fragile, altele dispar peste noapte. In IT nu se poate vorbi despre asta, fiind un domeniu de viitor, un job in IT poatre fi remote si se adapteaza cu usurinta cerintelor de readaptare, oricare ar fi acelea.

Daca te gandesti acum pentru viitorul urmatorilor 10 ani te vezi facand acelasi lucru? Gandind pragmatic, nisa IT este mai sigura si promitatoare. Desigur, pentru cei care nu au legatura cu acest domeniu intervine si frica de a o lua de la capat. Poti face asta, incepand cu ceva cursuri online.

Cursuri acreditate

Una din marile temeri este de a investi din nou, timp, bani si tot felul de resurse in ceva ce nu iti aduce siguranta zilei de maine. Trebuie sa stii ca nu orice curs te poate face expert si calificat in IT. De altfel totul porneste din pasiune. Trebuie sa fii autodidact, interesat sa pui in practica ceea ce inveti. Cursurile pe care le regasesti online iti pot fi rampa de lansare in acest domeniu.

Acestea sunt acreditate, asadar la final diploma pe care o poti obtine, certificarea cunostintelor tale, te pot ajuta sa iti gasesti un job de profil, in tara sau in strainatate.

Sistemul lor este bine gandit, avantajos: module ce se desfasoara la anumite intervale de timp, materie predata sa spunem. Ai acces la o platforma chiar si dupa ce inchei oficial cursul, asadar informatia de valoare iti este oferita ca resursa nelimitata.

Incepator in IT – merita?

Multe dintre generatiile de parinti au trecut prin viata avand un singur tip de job. Practic schimbarea intervenea doar daca un sediu de firma se desfiinta. Acum insa vremurile moderne schimba complet aceasta tendinta. Avem o dinamica de care trebuie sa tinem cont, daca scopul este de a munci nu doar pentru minimul necesar de a ne castiga existenta.

In IT orizonturile sunt destul de extinse. Salariile sunt promitatoare, chiar si pentru un incepator, programul de munca poate fi in mare parte unul flexibil, iar locuri de munca vor fi mereu. Piata aceasta este in crestere, marile companii dezvolta constant aplicatii, cauta solutii pentru inovatie, asadar programatorii sunt la mare cautare.

Acesta ar putea fi momentul tau de revelatie cand iti dai seama ca poti sa faci si altceva.

Leave a comment