Scopul citatelor poate varia în funcție de contextul în care sunt folosite și de interpretarea personală.
Perspectiva citatelor
De cele mai multe ori, citatele sunt utilizate pentru a oferi o perspectivă sau o înțelegere aprofundată asupra unui subiect, în acest caz caracterul omului. Aceste expresii pot fi folosite pentru a ilustra sau a susține un punct de vedere într-o dezbatere sau o discuție despre natura umană și caracterul oamenilor.
Noi nu le vom prezenta astăzi pentru a ilustra o idee sau pentru a argumenta un punct de vedere ci pentru a împărtăși cu voi câteva citate pe care noi le-am considerat geniale. Scopul este să vă inspirăm, să vă motivăm și să încurajăm oamenii să pornească o acțiune pozitivă, poate vă ajustați nivelul de fericire.
Citatele celebre despre caracterul uman pot fi folosite pentru a ne ajuta să ne evaluăm și să ne îmbunătățim propriul caracter, pentru a ne inspira să fim mai buni și să acționăm în mod corect, chiar și atunci când este dificil, sau pentru a ne ajuta să înțelegem și să evaluăm caracterul altor persoane.
10 citate despre caracterul omului
- „Caracterul unui om este destinația sa.” – Heraclit
- „Caracterul nu poate fi dezvoltat în liniște și pace. Numai prin experiență de durere și suferință poate sufletul fi întărit, ambiția inspirată și succesul realizat.” – Helen Keller
- „Caracterul este ceea ce faci când nimeni nu te privește.” – John Wooden
- „Caracterul tău este ceea ce ești în întuneric.” – Dwight L. Moody
- „Nu mă interesează ceea ce faci pentru traiul tău, ci ceea ce faci pentru a-ți susține caracterul.” – Martin Luther King Jr.
- „Omul își dezvăluie caracterul nu atunci când este fericit, ci atunci când este supărat.” – Will Rogers
- „Caracterul omului este ca un copac și reputația sa este ca umbra. Umbra este ceea ce credem despre ea, copacul este realitatea.” – Abraham Lincoln
- „Caracterul este forța noastră morală.” – James Anthony Froude
- „Caracterul poate fi descris prin acțiunile noastre repetate.” – Aristotel
- „Caracterul înseamnă a face ceea ce este corect, chiar dacă este dificil.” – Anonymous