De-a lungul timpului, fiecare zi calendaristică a fost marcată de evenimente și întâmplări mai mult sau mai puțin importante. Desigur, totul depinde de interesul pe care îl prezintă un anumit eveniment pentru un grup de persoane sau o comunitate aparte. În rândurile următoare vă prezentăm câteva dintre evenimentele care au avut loc în această zi, de-a lungul istoriei.

Calendarul zilei de astăzi:

1009

biserica sfantului mormant ierusalim

Sursa foto: Wikipedia

Această dată nu a fost pentru Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim una de bun augur. Ca urmare a ordinelor califului Fatimid Al Hakim bi-Amr Allah, aceasta a fost distrusă până în temelii

1599

calendarul zilei mihai viteazul

Sursa foto: ro.wikipedia.org

Pe 18 octombrie 1599 are loc bătălia de la Șelimbăr, unde oastea românească condusă de Mihai Viteazul învinge oștirea transilvană aflată sub conducerea lui Andrei Bathory. În urma acestei victorii, întreg teritoriul Transilvaniei intră în stăpânirea lui Mihai Viteazul.

1881

cale-ferata

Sursa foto: unsplash.com

Acum 140 ani, la această dată a fost iniaugurată linia de cale ferată Buzău – Mărășești, care este și prima linie de cale ferată care a fost construită de inginerii români.

1922

bbc

Sursa foto: sky.com

Această dată marchează înființarea „The British Broadcasting Company, Ltd.”, care ulterior (în anul 1927) își modifică denumirea în „British Broadcasting Corporation” (BBC).

1968

marijuana

Sursa foto: digi24.ro

Această dată l-a prins pe binecunoscutul John Lennon pe picior greșit. În urma unui raid al poliției la apartamentul unde locuia împreună cu Yoko Ono, au fost găsite 168 grame de marijuana. Situația s-a soluționat prin faptul că au pledat vinovați și au achitat pentru faptă 150 lire sterline.

Calendarul zilei – celebrități născute la data de 18 octombrie

Jean-Claude Van Damme (n. 1960) și Ștefan Bănică Jr. (n. 1967) se numără printre celebritățile născute la această dată.

Vom reveni și cu alte informații utile cu privire la următoarele date calendaristice și evenimentele ce le-au marcat de-a lungul timpului.

Sursa informațiilor: Wikipedia

Surse imagini: vezi articol

 

Leave a comment