Trecerea de la cele mai populare browsere cunoscute de utilizatorii din întreaga lume la Brave se face în cele mai multe dintre cazuri repede, acomodarea fiind mai simplă decât ar fi anticipat majoritatea. A fost dezvoltat de Brendan Eich și are la bază motorul de randare Chromium. Spre deosebire de orice alt browser care rulează astăzi, are funcția adblock integrată, deci reclamele de pe paginile accesate sunt blocate automat.

Orientat pe protejarea intimității utilizatorilor și totodată pe îmbunătățirea performanțelor tehnice, implicit a experiențelor acestora deci, Brave câștigă tot mai mult teren în rândul browserelor folosite în prezent la scară mondială.

brave browser

Brave Browser – plusuri

  • Blochează anunțurile și sistemele de tracking

Chiar dacă nu este primul browser cu funcție adblock integrată (concurența sa fiind AdBlock Browser lansată de creatorii plugin-ului AdBlock Plus) – care există în mod prestabilit, înglobează cu succes aplicații care vin cu 2 mari avantaje:

  • Blochează anunțurile și reclamele legitime afișate pe site-urile accesate de utilizatori de către website-uri diverse, fără a îngreuna folosirea browser-ului pe termen lung ca în cazul alternativelor. Prin blocarea de cookies, cantitatea de date ce pot fi colectate de Google, Facebook sau alte rețele de publicitate este limitată.
  • Oferă utilizatorilor posibilitatea de a obține profit. Fiecare reclamă încărcată la accesarea unui site consumă resurse și scade în timp din autonomia bateriei dispozitivului. Paginile accesate de utilizatori nu mai sunt încărcate de tot felul de reclame agasante decât dacă aleg să le tolereze, să le accepte. Vor fi afișate având la bază istoricului de navigare de pe dispozitiv, existând însă posibilitatea de a elimina astfel de tag-uri.

Instalarea browser-ului Brave pe laptopuri, tablete sau smartphone-uri vine și cu alte beneficii de confidențialitate și securitate. Conectarea la site-uri e criptată automat de acesta de fiecare dată când e posibil. Iată încă un plus pentru care e preferat în detrimentului browser-ului Chrome. Mai mult chiar, a câștigat și atenția utilizatorilor care îl foloseau, acceptând toate extensiile sale (inclusiv password-uri manager populare).

 

  • Plătește utilizatorii pentru că navighează pe internet

Utilizatorii sunt plătiți pentru că navighează pe internet. Veniturile generate sunt împărțite cu aceștia. Astfel, către website-urile care sunt vizitate merge 55% din venituri, către dezvoltatorul Brave și partenerii săi 15%/fiecare și o diferență de 10-15% revine utilizatorilor. Practic sunt plătiți că navighează pe internet.

 

  • Are viteză mare de încărcare

Un avantaj pe care îl va aprecia oricine e viteza optimă de încărcare a paginilor accesate – de până la 3x ori repede decât în mod normal. A fost hint-ul suficient pentru cei care au încercat browser-ul să rămână la el. Lipsa reclamelor, a anunțurilor, dar și a celorlalte acțiuni exercitate asupra site-uri în mod normal  eficientizează timpul de încărcare a paginilor. Oricine poate afla o medie a timpului de așteptare salvat folosind Brave, comparativ cu cel al altor browsere – Download Brave Browser printr-un click aici.

 

Publicitate digitală bazată pe blockchain?

Prin publicitate acumulează venituri cele mai multe afaceri online, cu toate că industria publicitară de la ora actuală este depășită. Se păstrează același pattern de ani buni, deci o revizuire disperată în acest sens e absolut necesară. Tocmai aici dorește să intervină dezvoltatorul Brave, Brendan Eich printr-un nou concept menit să schimbe complet jocul – Bassic Attention Token.

Scopul BAT este de a monetiza atenția utilizatorilor plătindu-i pentru că urmăresc anunțuri. Acesta îmbunătățește radical eficiența publicității digitale, prin crearea unei noi unități monetare între editori, agențiile de publicitate și utilizatori.

Totul se realizează prin blobkchain-ul cunoscut de majoritatea utilizatorilor – Ethereum. Valoarea token-ului are la bază atenția utilizatorilor, deci nu e vorba despre nimic altceva decât de capacitatea psihică a unei persoane de a se concentra.


Numărul utilizatorilor Brave crește de la o zi la alta. Este disponibil în versiuni pentru sisteme Mac/PC, dar și pentru dispozitive cu iOS/Android. Oricine se poate bucura de noi experiențe de navigare online: viteză mare de încărcare, fără reclame și fără să intre în radarul sistemelor de monitorizare și colectare date – CLICK PENTRU DOWNLOAD!

1 Comment

  • un tip
    Posted 14 octombrie 2019 8:53 pm 0Likes

    de ce un site face reclama la adblockere? nu ii trebe bani? 🙂

Leave a comment