Stiai ca 1 din 59 de copii este diagnosticat cu o tulburare din spectrul autist? Pe cat de normala ar vrea sa para societatea noastra, iata ca nu este nici pe departe: copiii cu autism sunt marginalizati in Romania, iar acest lucru nu poate fi in niciun caz un motiv de bucurie.

Centrul Pas cu Pas din Suceava este aliatul parintilor a caror copii sufera de autism si alte tulburari de dezvoltare. In cadrul acestui centru terapie autism activeaza specialisti implicati 100% in programele de recuperare si integrare in societate a copiilor. Iata care sunt terapiile practicate in cadrul acestui centru.

 

Terapia individuala ABA

Rolul terapiei ABA este de a transforma comportamentele negative in comportamente pozitive. Ea este realizata dupa un program bine pus la punct, cu obiective precise, impartite in sarcini simple pentru ca evolutia copilului sa poata fi mereu masurata.

Terapia individuala ABA se bazeza pe recompense si deprinderea unor abilitati noi. Mai mult decat atat, se pune un mare accent si pe exprimare. Copiii sunt incurajati sa relationeze pentru a intelege cu o mai mare usurinta lumea din jur.

 

Terapia de grup

La Centrul Pas cu Pas din Suceava, specialistii ofera si terapii de grup. Grupurile sunt formate din 3 sau 4 copii, in functie de abilitati si varsta cognitiva a fiecaruia. Prin terapia de grup se urmareste dezvoltarea abilitatilor de comunicare, dar si de munca in echipa prin jocuri. Mai mult decat atat, copiii trebuie sa respecte anumite reguli pe timpul jocului si sa inteleaga emotiile celorlalti participanti. Mai multe detalii pe centrulpascupas.ro

 

Terapia 3C

Terapia 3C inseamna mai exact Constientizare, Coordonare si Concentrare. Toate aceste 3 obiective sunt urmarite pe parcursul sedintelor de terapie. Trebuie neaparat mentionat ca terapia 3C nu se afla in niciun fel in contradictie cu celelalte terapii utilizate in cazul copiilor cu autism. Vorbim deci de o terapie benefica, o terapie ce poate amplifica pasii spre mai bine ai unui copil cu cu un astfel de diagnostic.

In aceeasi ordine de idei, la Centrul Pas cu Pas din Suceava pot apela parintii si pentru logopedie, dar si pentru kinetoterapie si masaj. Sunt terapii importante ce contribuie vizibil la diminuarea problemelor de dezvoltare si/sau comunicare ale copiilor cu autism.

Pentru mai multe detalii privind fiecare terapie in parte sau pentru o programare, nu ezita sa iei contact cu personalul Centrului Pas cu Pas. Iti las aici datele de contact:

Telefon: 0721 861 125

Email: contact@centrulpascupas.ro

Strada Marasesti, Nr. 18, Etaj 4, Camera 8, Suceava

Leave a comment