Poate ca nu crezi pana nu vezi, dupa cum spune o vorba din popor. Ei bine, cand vine vorba de un termostat, acesta se alege pe considerente diverse, doar ca nu poti decat sa iti imaginezi cum va fi definit confortul tau cand vei folosi un astfel de dispozitiv.

Am testat noul Salus iT500, acel tip de termostat ce face parte din categoria celor moderne, programabile. Descopera in randurile ce urmeaza ce avantaje iti poate aduce ca mod de folosire.

  • Poti controla chiar si doua zone de incalzire. Acest tip de dispozitiv iti poate controla setarile pentru apa calda si o zona de incalzire sau chiar si pentru doua zone de incalzire – caz in care ti se recomanda un senzor tot de la Salus – iT300 – pentru a doua zona.

 

  • Poti programa centrala pentru fiecare zi diferit sau tinand cont de program similar in anumite zile. Este asadar un avantaj adus atat al celor care au program bine stabilit, cu un orar zilnic de plecat la munca, dar si pentru cei care stau mai mult acasa. Un astfel de termostat poate fi controlat si prin conexiune la internet, deci nu te va conditiona sa fii acasa, langa centrala, pentru a face setarile ce te intereseaza si sa astepti incalzirea casei si a apei din instalatie.

 

  • Cu ajutorul unei aplicatii ce o instalezi rapid pe smartphone poti avea parte de varianta de termostat ce o porti cu tine mereu. Cei de la Salus pun la dispozitie si partea tehnica de instalare, desi nu este atat de greu. Ce este de asemenea de apreciat se refera la partea de detalii. Spre exemplu, in cazul unei intreruperi temporare de conexiune, nu pierzi setarile, nu se reseteaza nimic. Termostatul iT500 continua sa functioneze optim.

 

  • Sistemul este unul inteligent si anticipeaza dorintele utilizatorului. Include alerta geo-locatie, ceea ce face ca atunci cand depisteaza plecarea utilizatorului, raspunde imediat. Reactia acestuia consta in a te avertiza sa setezi modul de vacanta, pentru consum redus de agent termic. Apoi, la intoarcere te va avertiza sa pornesti sistemul, pentru a gasi locuinta incalzita deja.

 

  • Programele prestabilite sunt mai degraba pentru incepatori, pana cand ajung sa se obisnuiasca cu acest dispozitiv. Sunt de asemenea practice pentru ca in graba, nu ai timp sa setezi prea multe insa poti desigur tine cont de consum redus al centralei pe o anumita perioada, pana la revenire spre exemplu.

 

  • Poate fi montat si pe perete, daca utilizatorul gaseste mai practica ideea de a mentine termostatul intr-un loc specific.

 

Control total, usurinta in folosire, o noua definitie de confort – asta se poate spune despre Salus iT500. Este recomandat celor care inteleg avantajele unui termostat digital programabil, ce dispune de comanda prin internet. Desi suna totusi atat de pompos, folosirea in sine dupa primii pasi de intelegere a modului de functionare este chiar una facila. Pana la urma, prin instalarea aplicatiei totul este mai facil.

Termostatul Salus iT500 poate fi achizitionat online. Pagina oficiala saluscontrols.ro dispune de toate informatiile si detaliile cu privire la dispozitiv si altele asociate.