Cate femei cunoasteti care sa fi schimbat cursul istoriei si sa-si fi lasat amprenta personalitatii pentru totdeauna? Curajoase, inteligente, pasionale si puternice, nu s-au temut pentru viitor.

Aveti aici o lista cu cateva femei incredibile care au salvat lumea cu mintea lor sclipitoare si cu frumusetea lor.

Jeanne Baret

1

Sursa foto: wikipedia.org

Prima femeie care a facut o calatorie in jurul lumii. Imbracata ca un barbat, a urcat pe o corabie ca asistent al unui botanist francez. Dupa ani de zile, Jeanne se intoarce la Paris si ofera Muzeului de Istorie Naturala 3000 de specii noi si necunoscute, castigandu-si gratitudinea regala si o pensie pe viata.

Harriet Tubman

Sursa foto: wikimedia.org

 Un veritabil Moise al afro-americanilor in lupta pentru libertate. La varsta de 13 ani, a fost batuta pentu ca a refuzat sa denunte un sclav. In timpul razboiului civil, a fost asistenta medicala si a scris mult, a participat in reformele sociale ale Statelor Unite si a inspirat oamenii sa lupte pentru libertate indiferent de culoarea pielii.

Marie Sklodowska-Curie

Sursa foto: wikimedia.org wikimedia.org

Cea mai inspirata femeie a stiintei, primul cercetator care a castigat doua premii Nobel, Marie Curie deschide calea cunoasterii stiintifice pentru milioane de femei. Impreuna cu sotul ei, a descoperit elementele chimice poloniu si radiu, a studiat radioactivitatea si a devenit prima femeie care a profesat la Sorbona.

Vera Obolenskaya

Sursa foto: pinterest.com

Ducesa rusoaica si eroina a Rezistentei franceze, ea a lucra mai intai ca model, apoi ca secretara. Vera a fost ofiter de informatii, organizand fugi ale prizonierilor de razboi britanici peste granita. A fost prinsa de nazisti si a uimit prin curaj, loialitate si simt al dreptatii. A fost o sursa de inspiratie pentru sute de oameni care au luptat impotriva regimului nazist.

Eleanor Roosevelt

1

Sursa foto: wikimedia.org wikimedia.org

O Prima Doamna exceptionala a Americii. In ciuda pozitiei inalte, Eleanor a publicat articole atingand probleme sociale, a ajutat activ la crearea Natiunilor Unite si la redactarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, fiind o luptatoare pentru drepturile femeilor.

Grace Hopper

Sursa foto: wikimedia.org

O programatoare care a invatat computerele sa inteleaga limbajul uman. Ea a fost prima femeie care a luat Doctoratul in Matematica. La varsta de 37 de ani, era voluntara la Marina, scria aplicatii pentru computerul Mark I de la Harvard si explica termenul de nanosecunde in cuvinte simple. Un distrugator si un super computer au primit numele ei si Grace Murray Hooper este de asemenea un concurs cu premii pentru programatori.

Billie Jean King

Sursa foto: wikipedia.org wikimedia.org

A castigat un meci de tenis numit Batalia Sexelor, contra unui adversar masculin, pentru a demonstra ca femeile merita drepturi egale in sport. Billie detine maximum de recorduri la Wimbledon si a castigat toate turneeele de Mare Slam. Ca fondator al Asociatiei de Tenis a Femeilor, a avut o contributie importanta in sport, promovand activ femeile.

Natalia Bekhtereva

Sursa foto: facebook.com

Fiica unui „inamic public”, ea a trait al doilea Razboi Mondial dedicandu-si existenta medicinei si in special cercetarii creierului. Ca fondatoare a Institutului Mintii din Rusia, a dezvoltat sute de tratamente ale sistemului nervos. Natalia crede ca exista inca anumite capacitati paranormale ale creierului uman inca neexplicate de stiinta.

Malala Yousafzai

Sursa foto: wikimedia.org

La varsta de 11 ani, ea a scris un blog despre regimul Taliban si si-a marturisit parerile cu privire la educatia femeilor. Pentru aceste lucruri, Malala a fost impuscata in cap dar a supravietuit si a luptat pentru drepturile femeilor la educatie, in Orientul Mijlociu. Ea a fondat o scoala in Liban pentru fetitele refugiate din Siria. La varsta de 19 ani, Malala a devenit cea mai tanara castigatoare a unui premiu Nobel si un exemplu si simbol de speranta pentru milioane de tinere fete.

Leave a comment