Planificarea  nuntii incepe cu lucruri de baza, cu mici detalii – asta e insa doar o aparenta, intrucat lucrurile se complica tot mai mult pe masura ce data evenimentului se apropie.

Sub presiunea timpului, unele decizii luate pot fi nu tocmai inspirate, motiv pentru care lista de repere de mai jos va va ajuta sa alegeti corect un element foarte important: invitatia de nunta. Cei aflati in cautare de invitatii si marturii nunta 2018 trebuie sa aiba in vedere urmatoarele:

1. Stilul si tematica nuntii

Aici trebuie sa tii cont de absolut tot, de la locatie pana la tematica abordata, stil, decoratiuni si toate celelalte elemente de genul.

In functie de personalitatea mirilor, de povestea cuplului si de preferintele personale, va fi aleasa si invitatia, care va fi cartea de vizita a evenimentului.

2. Culoarea invitatiei

Odata ales stilul nuntii si tema, urmeaza alegerea culorii. Cel putin o nota subtila despre ce nuanta va fi in decorul evenimentului trebuie sa existe. De preferat este sa se opteze pentru culori care sa se potriveasca perfect, formand un ansamblu unitar cu celelalte elemente: flori, aranjamente, place-card-uri, decoratiuni din sala in care se va desfasura petrecerea de nunta etc.

3. Forma si dimensiuni

De regula, invitatiile de nunta se prezinta in forma dreptunghiulara sau patrata. In functie de preferintele mirilor, pot fi alese forme si dimensiuni atipice sau mai rar intalnite – modele ovale, decupate sau cu un design si o forma cu totul deosebita, care se remarca din randul acelor invitatii clasice, care respecta intocmai standardele. In varianta nonconformista sunt si cele care arata ca un puzzle, cele care se ascund intr-un plic sau sunt bine rulate si seamana cu un papirus. Orice model iti asigura si efectul de wow din partea celor care o vor primi.

4. Textul invitatiei

Este de preferat ca textul sa nu fie mult prea inghesuit si nici prea marunt. Uneori povestea pe care isi doresc sa o spuna mirii pare ca nu se poate incadra altfel in limitele dimensiunilor invitatiei, insa oricand exista o solutie. Ca simple exemple, pot fi vizualizate modelele de invitatii disponibile in cadrul site-ului www.invitatiedenunta.ro.

5. Informatii ce trebuie obligatoriu transmise

Prin textul invitatiei vor trebui transmise informatii precum:

  • Numele mirilor;
  • Parintii mirilor;
  • Nasii;
  • Data si ora evenimentului;
  • Locatia (biserica unde se va oficia slujba religioasa, locul unde va fi oficiata cununia civila, locatia restaurantului unde va avea loc petrecerea);
  • Solicitarea confirmarii intr-un termen limita stabilit.

6. Pregateste totul din timp

In calitate de miri, poate fi un adevarat stres ca data nuntii sa se apropie cu repeziciune, iar detaliile importante sa nu fie puse la punct.

Din acest motiv, printre primele lucruri ce trebuie stabilite in mod clar se numara si aceste invitatii. Cautarile pot dura zile sau 1-2 saptamani. Dupa gasirea modelului de invitatie dorit, urmeaza discutia cu furnizorul, stabilirea tuturor detaliilor si in final executia invitatiilor.

Ulterior, mirii se vor ocupa de transmiterea invitatiilor, ceea ce implica de asemenea un timp destul de indelungat, in functie de numarul de persoane pe care au de gand sa le invite la nunta.

De la cautare si pana la inceperea impartirii invitatiilor de nunta pot sa treaca aproximativ 6 luni in unele cazuri, motiv pentru care acest lucru nu trebuie nicidecum amanat.

7. Verificari si stoc de rezerva

Daca toti pasii anteriori au fost respectati, nu mai raman decat verificarile finale. Trebuie sa va asigurati ca invitatiile corespund cu ceea ce ati solicitat.

Inca un lucru: e mai mult decat recomandat sa existe un numar de invitatii in plus fata de numarul total al persoanelor trecute pe lista. In unele cazuri e nevoie ca invitatia sa fie retrimisa, iar in altele anumite persoane sunt pur si simplu omise – pentru asemenea situatii stocul de invitatii de rezerva e mai mult decat util.

Cu aceste detalii in minte, chestiunea invitatiilor poate fi rezolvata usor, urmand ca grija mirilor sa fie orientata catre restul aspectelor de maxima importanta in pregatirea nuntii.