Despre schimbarile politice si felul in care diverse evenimente au influentat prezentul stiu cei mai multi. Daca se cunosc rezultatele unor decizii subiective ce au fost luat de-a lungul timpului de cei care aveau puterea de a le lua, cu siguranta ca si mai cunoscute au devenit rezultatele ce au urmat celor mai populare asasinate din istoria politicii.

Celebrele asasinate pe care le-a cunoscut istoria insa nu s-au referit in cele din urma doar la faptul ca o figura politica isi sfarsea viata. Au fost dintre cei care au declansat razboaie civile si mondiale, au declansat teorii de conspiratie – toate faptele lor producand o reorientare esentiala in cursul istoriei.

Cursul istoriei si cum a fost schimbat prin celebre asasinate

Istoria a fost scrisa de actiunile marilor politicieni, iar o simpla miscare a acestora a schimbat deseori totul in moduri neasteptate. In orice caz, asemenea celebrelor asasinate cunoscute la nivel mondial, este vorba despre actiuni si decizii care ar putea conduce catre cataclism.

Numele ce vor fi mai departe mentionate sunt mai mult decat a unor oameni simpli, sunt adevarate simboluri ce au marcat existenta lor. Cand au fost atacati, lumea a reactionat. Povestea nu a luat sfarsit insa odata cu moartea acestora – in continuare au starnit reactii ce, in multe dintre cazuri, au produs o schimbare in lume.

Asasinarea presedintelui Americii – John F. Kennedy ramane unul dintre asasinatele faimoase ale secolului. A avut parte de o moarte violenta, subita, socanta pentru toti. A murit impuscat in cap de Lee Harvey Oswald, iar motivel raman doar lui cunoscute pentru ca nimeni nu a reusit sa il inteleaga cu adevarat. Desigur ca ulterior au fost raspandite tot felul de teorii ale conspiratiei.

Asasinarea lui Martin Luther King Jr. – a fost impuscat in data de 4 aprilie 1968 la motelul Lorraine. Un singur glont a fost tras si a lovit obrazul drept al regelui. Imediat a cazut pe spate, sangerand. A fost unul dintre acele asasinate faimoase care au zguduit lumea. Nimeni nu stie ce s-a intamplat exact atunci,

Asasinarea lui Abraham Lincoln – se pare ca acesta a avut mai multi dusmani decat orice alt om politic. Candidase ca presedinte si promisese ca va incheia sclavia. Nu a facut decat sa infurieze Sudul, astfel ca imediat dupa ce a fost ales, primul stat confederat a inceput sa se retraga din Uniune. A murit in data de 14 aprilie, impuscat in timpul unei piese de teatru in Washington. Asasinul a fost John Wilkes Booth, un actor popular, care era plin de remuscari ca nu s-a alaturat in razboi.

Asasinarea lui Julius Caesar – ambitios de la o varsta frageda, acesta devenise mai puternic decat oricine la inceputul Republicii Romane. Pentru multi din Senat insa acesta reprezenta un motiv de ingrijorare. Luase nastere o conspiratie care urmarea uciderea lui Ceasar la care aderase chiar si Brutus, unul dintre prietenii lui de incredere. Cesar a fost atacat de conspiratori pe podeaua Senatului in data de 15 martie 44 i.H. Un numar de 60de barbati s-au aruncat asupra lui si, inainte de masacrul sa se incheie, a fost injunghiat de 23 de ori.

Si lista celebrelor asasinate ce s-au petrecut de-a lungul istoriei continua. Ca a insemnat ceva moartea acestora pentru omenire nu mai ramane urma de indoiala. Sunt morti care au socat si de care inca multi isi amintesc cu fior.

 

 

 

Leave a comment