22 de trucuri folositoare pentru o curățare fără substanțe chimice dure

Cum puteți să curățați cateva obiecte într-un timp cât mai scurt? Cum puteți să vă asigurați că nu veți întâlni vreo murdărie mult timp, utilizând cele mai simple lucruri de uz casnic? Pentru a vă ușura munca, am conceput o listă cu unele dintre cele mai bune metode pentru o curățenie simplă și rapidă. Ne puteți mulțumi mai târziu!

1. Argintul

argint

Sursa foto: pinimg

Luați un recipient mare și acoperiți-l cu folie de aluminiu. Umpleți-l cu apă fierbinte și adăugați o jumătate de ceașcă de sare și o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu. Lăsați obiectele de argint să se înmoaie în acest amestec timp de 30 de minute, apoi clătiți-le și ștergeți-le cu o cârpă moale. Toate petele întunecate vor dispărea.

2. Salteaua

saltea

Sursa foto: iney

Se amestecă vodka și apă împreună într-un raport de 1:3 și se pulverizează amestecul pe saltea. Alcoolul va dezinfecta și va distruge majoritatea bacteriilor.

3. Cuptorul cu microunde

cuptor

Sursa foto: serenityskr

Tăiați două jumătăți de lămâi și puneți-le într-un recipient de sticlă cu apă. Puneți-l în cuptorul cu microunde, încălziți-l până când apa fierbe și lăsați-o așa pentru un minut. Mizeria din interior ar trebui apoi să fie foarte ușor de șters.

4. Petele de grăsime

creta

Sursa foto: odomah

Rulați o bucată de cretă albă pe petele de grăsime, lăsați-o câteva minute și apoi ștergeți cu o cârpă umedă. Acest lucru funcționează la fel de bine pentru petele de pe haine ca și cu cele care au ajuns pe pereți. Pentru haine, lăsați să treacă o oră și apoi pur și simplu suflaţi praful de cretă.

5. Încălțăminte umedă

incaltaminte

Sursa foto: pinimg

Dacă pantofii tăi sunt umezi, umple-i cu pagini de ziar și se vor usca mult mai repede.

6. Blănuri / păr de animale

covor

Sursa foto: pinimg

manusa

Sursa foto: pinimg

Puneți-vă o pereche de mănuși obișnuite de cauciuc folosite în mod obișnuit în bucătărie, udați-le şi apoi treceţi cu mâna de-a lungul suprafeței mobilierului acoperit cu păr / blană de animale. Totul se va lipi de mănuși. Pentru a scăpa de părul sau de blana de pe covor, puteți încerca, de asemenea, să folosiți un ștergător obișnuit pe care l-ați folosit în mod normal pentru ștergerea ferestrelor curate. Veți fi uimiți de rezultate!

7. Alimentele arse într-o tigaie

tigaie

Sursa foto: flickr

Umpleți tigaia cu puțină apă – suficientă pentru a acoperi suprafața. Apoi se toarnă un pahar de oțet. Se fierbe bine la foc mediu, apoi se ia de pe foc și se adaugă două linguri de bicarbonat de sodiu. Bucăţile arse de mâncare vor ieși fără probleme. 

8. Depunerile în fierbător

fierbator

Sursa foto: stilnydom

Aceasta este una dintre cele mai simple modalităţi. Se toarnă o lingură de suc de lămâie amestecată cu apă și se fierbe timp de cinci minute. Apoi se varsă apa, se clătește, iar fierbătorul va fi ca nou!

9. Capul de duș

dus

Sursa foto: apartmentgeeks

Se toarnă oțet într-o pungă de polietilenă și apoi se atașează la capul dușului folosind benzi de cauciuc. Lăsați timp de o oră sau peste noapte. Mizeria va fi curățată atât din interior, cât și din exteriorul capului dușului.

 10. Chiuveta

grapefruit

Sursa foto: bp

Grapefruitul și lămâile pot ajuta la curățarea suprafețelor. Puneți puțină sare pe oricare dintre ele, apoi folosiți-le pentru a șterge chiuveta. În scurt timp va fi complet curată!

11. Depuneri pe cristal și sticlărie

sticlarie

Sursa foto: domkot

Se toarnă două pahare de oțet cald într-o cadă, împreună cu apă caldă (puteți încălzi apa în cuptorul cu microunde timp de aproximativ două minute). Asezaţi vasele în amestecul de apă şi oțet și asigurați-vă că sunt complet acoperite de soluție. După câteva minute, clătiți-le și ștergeți-le – vor fi ca noi! 

12. Sticle cu gât îngust

sticle

Sursa foto: wp

Umpleți flaconul cu apă fierbinte și adăugați puțin lichid de spălare. Apoi adăugați o jumătate de ceaşcă de orez alb. Agitaţi bine. Orezul se freacă de părțile laterale ale sticlei și curăță toate murdăriile. Așteptați ca depozitele să se desprindă, apoi agitați din nou. Spălați cu apă caldă.

13. Praf

manusa

Sursa foto: epimg

Puteți folosi o cârpă antistatică pentru a șterge orice suprafață: plăcile de bază, ecranul TV sau ecranul unui computer, rafturile pentru cărți – orice. Cârpa antistatică va îndepărta cu ușurință orice urmă de praf.

14. Jaluzele

jaluzele

Sursa foto: worldinsidepictures

Pune o șosetă curată pe mână. Ud-o bine într-un amestec cu o parte de apă și o parte de oțet, apoi șterge jaluzelele cu mâna.

15. Scurgere

scurgere

Sursa foto: vannayamaster

Se toarnă o jumătate de ceașcă de sifon și o jumătate de ceașcă de oțet pe scurgere, una câte una. Se acoperă cu un dop și se lasă timp de 15 minute. Apoi se spală cu puțină apă caldă.

16. Petele de covoare

pete

Sursa foto: zena

Ștergeți pata cu un amestec format din o parte oțet și două părți apă. Acoperiți-o cu o cârpă umedă și apoi rulați fierul fierbinte peste acesta timp de 30 de secunde. Repetați procesul dacă pata nu dispare.

17. Calcarul 

robinet

Sursa foto: bigcleaning

Pentru a scăpa de calcarul care acoperă suprafața robinetelor, ștergeți-le cu o bucată de lămâie și după cinci minute clătiți cu apă.

18. Mașină de măcinat cafea / condimente

masina macinat

Sursa foto: pstatp

Pentru a curăța aceste obiecte, precum și pentru a scăpa de miros, doar măcinaţi orez în ele și adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu.

19. Recipiente din plastic

caserole

Sursa foto: petu

Ștergeți partea murdară cu suc de lămâie, lăsați să se usuce și apoi clătiți. Acest lucru va îndepărta atât petele cât și mirosurile neplăcute.

20. Mirosul neplăcut de animale

pisica

Sursa foto: tospitakimou

Se amestecă sodă și peroxid de hidrogen în părți egale într-un castron. Utilizați un burete pentru a șterge zona afectată și mirosul va dispărea imediat.

21. Cuptorul

cuptor

Sursa foto: bt

Se toarnă o cantitate mică de soluție apoasă de amoniac într-un recipient și se lasă peste noapte în cuptorul oprit. Dimineaţa aerisiţi camera, apoi spălați cuptorul. Mizeria se va desprinde ușor. Mirosul va dispărea în curând. Doar asigurați-vă că aveți ferestrele deschise în timp ce o faceți și purtați mănuși de cauciuc tot timpul.

22. Faruri auto

faruri

Probabil că ați observat că, în timp, farurile mașinii dvs. devin mate și ușor îngălbenite. Pentru a scăpa de acest efect, utilizați pastă obișnuită de dinți. Pur și simplu frecați farurile cu o periuță de dinți folosind o cantitate mare de pastă de dinţi, apoi stropiți-le cu apă și ștergeți-le cu un prosop de hârtie sau pânză. Acum farurile masinii dvs. vor deveni strălucitoare din nou!