Exista foarte multe locuri din lume ce nu sunt atat de cunoscute ca destinatii turistice, in mare parte pentru ca nimeni nu stie de ele sau pentru ca e destul de dificil de ajuns la ele. Oare nu ar merita macar o vizita aceste insule incredibile, aceste campuri cu flori sau aceste cascade minunate? In continuare va prezentam 15 locuri secrete de pe planeta despre care majoritatea turistilor nu au auzit inca.

 

Blagaj, Bosnia-Hertegovina

Sursa foto: Wikipedia

Blagaj este un mic sat situat in mijlocul unor cascade si al unor ape de culoarea azurului. Casele micute si cochete si o manastire se gasesc in aceasta asezare adapostita de o stanca. Acest loc este un adevarat colt de paradis!

Huacachina, Peru

Sursa foto: www.huacachina.com

Huacachina este un oras-oaza situat in mijlocul unui urias desert. Drumul de la Lima, capitala statului Peru si pana la Huacachina dureaza aproximativ 5 ore. Orasul are o populatie de aproximativ 200 de persoane. Destinatia este cu siguranta una in care te poti deconecta de intreaga lume.

Lacul Hillier, Australia

Sursa foto: Historias corrientes

Imaginati-va plajele nisipoase inconjurate de paduri de eucalipt, chiar langa cel mai roz lac din lume. Lacul Hillier se afla in Middle Island, in partea de sud-vest a Australiei. Aici se poate ajunge doar cu avionul. Locul a fost descoperit in 1802, iar culoarea roz se pastreaza intregul an. Desi se presupune ca unele alge si microorganisme reprezinta motivele pentru culoarea aceasta deosebita, studiile stiintifice nu au confirmat inca asta. Practic, nimeni nu stie inca de ce apa are aceasta culoare atat de neobisnuita.

Plaja ascunsa, Insulele Marieta, Mexic

Sursa foto: Marieta island

Plaja ascunsa (cunoscuta si sub numele de “Playa de Amor”) este un loc secret, cu apa foarte limpede si care gazduieste numeroase specii de pasari. In acest loc solitar si minunat se poate ajunge doar pe apa. Dupa ce veti naviga printr-un adevarat labirint de pesteri subacvatice, pret de cateva minute, veti descoperi aceasta plaja minunata, pierduta parca in adancimea insulei.

Fisura Silfra, Islanda

Sursa foto: Passenger 6A

Fisura Silfra este localizata in Parcul National Thingvellir din Islanda. Acest loc este o destinatie ce atrage numerosi scufundatori si aventurieri. Aici senzatia de adancime poate fi usor uitata, intrucat apa este foarte clara – vizibilitatea este de aproape 300 de metri!

Isola Bella, Italia

Sursa foto:  Lake Maggiore

Fara indoiala aceasta insula isi merita numele. Palatul magnific Borromeo si gradina inflorita dispusa pe mai multe niveluri, cu grote, terase si fantani ocupa aproape in intregime aceasta minunata bucata de pamant. In plus, veti putea vedea pauni albi, cunoscuti si ca pasari regale, ratacind prin gradina.

Satul Popeye, Malta

Sursa: Timp Liber – Acasa.ro

Satul Popeye consta in casute mici, realizate din lemn, construite initial pentru filmarea musicalului Popeye din anii 1980. In zilele prezente este o statiune de agrement ce include un parc de distractii, croaziere si privelisti absolut uimitoare. In plus, interioarele caselor au fost pastrate exact cum au fost realizate initial, pentru filmarile musicalului.

Dongchuan Red Soil, China

Sursa:Pinterest

Aceasta vale muntoasa este situata in sud-vestul orasului Kunming, capitala provinciei Yunnan. Datorita lipsei infrastructurii, aceasta locatie nu este inclusa pe harta turistica a Chinei. Zona a fost descoperita la mijlocul anilor 1990.

Insula Flores, Portugalia

Sursa:GdeFon.com

Insula Flores este inclusa in patrimoniul UNESCO si include un parc national cu flora si fauna unica. Este localizata in cel mai vestic punct al insulelor Azore. In traducere din portugheza, numele insulei semnifica “o pelerina de flori”, intrucat intreg teritoriul sau este acoperit cu flori multicolore.

Poarta iadului (cunoscut si drept craterul Darvaza), Turkmenistan

Sursa:The Adventures of Lil Nicki

Așa cum am precizat și în articolul anterior, acest urias crater in flacari are aproximativ 60 metri in diametru si 20 de metri adancime. Localnicii ii spun acestui loc “poarta iadului”. Odinioara, geologii au descoperit aici o pestera cu uriase rezerve de gaz natural. Pentru a evita potentialele efecte negative asupra oamenilor si animalelor din imprejurimi, au decis sa arda gazul. Focul trebuia sa se stinga dupa doar cateva zile, insa arde de peste 45 de ani. Acest fenomen unic si fascinant atrage turisti din intreaga lume.

Parcul national Lencois Maranhenses, Brazilia

Sursa: Editia de Dimineata

Acest parc national este localizat pe coasta Oceanului Atlantic, in partea de nord-est a Braziliei. In fiecare an, in timpul sezonului ploios, mii de lagune de culoare turcoaz apar printre dunele de nisip. Arata pur si simplu uimitor! Este incredibil cum specii de pesti si crabi ajung aici dupa seceta repetata an de an. Cea mai buna perioada de a vizita acest parc national este intervalul iulie-septembrie – atunci lagunele sunt la capacitatea lor maxima.

Setenil de las Bodegas, Spania

Sursa:Cadiz-Turismo

Micutul orasel Setenil de las Bodegas este construit intr-o stanca din partea de sud a Spaniei de peste 8 secole. Localnicii denumesc acest loc “orasul de sub stanca”. Peretii si acoperisurile caselor sunt constituite din uriase roci bazaltice.

Pestera Saint Marcel d’Ardeche, Franta

 

Sursa:Wikimedia Commons

Acest loc a fost descoperit in 1836 de un vanator francez. Pestera este situata in regiunea Ronului din Alpii francezi si face parte dintr-o retea uriasa de pesteri cu apa limpede ca cristalul si roci multicolore.

Pesterile Marble, Chile

Sursa: Geology Page

Pesterile Marble sunt localizate pe o peninsula, in zona lacului General Carrera din Chile. Reteaua uimitoare de pesteri a fost creata cu grija si rabdare de eroziunea apelor de-a lungul mileniilor. Peretii pesterilor sunt pur si simplu incredibili!

Sanctuarul Las Lajas, Columbia

Sursa: SaCalatorim.ro

Sanctuarul Las Lajas este situat intr-un defileu, la granita dintre Columbia si Ecuador. Cladirea neo-gotica si interioarele sale sunt fascinante! Biserica se afla la 45 de metri inaltime, deasupra raului, intre stanci si cascade.

Leave a comment