Dorinta de a explora si de a calatori se gaseste adanc inradacinata in fiecare dintre noi. Din fericire, aceasta planeta este plina de minuni naturale cu care ne putem delecta privirile.

Am adunat aici o colectie de 15 locuri de o frumusete incredibila pe care ar trebui sa le vizitati macar o data in viata.

 1. Muntele curcubeu – Peru

Acest munte cu solul in culori incredibile este considerat a fi una dintre minunile geologice ale Pamantului.

 1. Muntele Roraima – Venezuela-Guyana-Brazilia

Muntele Roraima este efectiv o proeminenta stancoasa cu suprafata plata, situat la granita dintre Venezuela, Guyana si Brazilia.

 1. Lacul Hillier – Australia

Lacul este separat de ocean printr-o fasie foarte ingusta de pamant si are aceasta culoare roz incredibila datorita prezentei microalgelor Dunaliella salina.

 1. Poarta catre iad – Turkmenistan

Aprins initial pentru a preveni emisiile de gaze periculoase, craterul Darvaza arde de decenii intregi in mijlocul desertului din Turkmenistan.

 1. Pesterile de gheata Mendenhall – Alaska

Aceste pesteri incredibile sunt ingropate sub ghetarul Mendenhall si au pereti albastri uimitori, care adauga un plus de magie locului.

 1. Padurea scufundata din lacul Kaindy – Kazakhstan

Padurea scufundata este de fapt un grup de copaci al caror trunchi este scufundat la baza in lacul Kaindy din Kazakhstan. Intregul peisaj este de-a dreptul uimitor.

 1. Stanca Pulpit – Norvegia

Stanca Pulpit este o formatiune muntoasa verticala situata deasupra fiordului Lysefjord si este o cunoscuta atractie turistica. Ofera o priveliste deosebita asupra peisajului din jur.

 1. Parcul Hitachi – Japonia

Acest parc public din Japonia este traversat de alei serpuite si impresioneaza an de an turistii cu milioanele de flori ce ii adauga o frumusete aparte.

 1. Cascada ingerilor – Venezuela

Situata in jungla din Venezuela, Cascada Ingerilor este cea mai inalta cascada neintrerupta din lume. Apa cade de la 979 metri inaltime. In timpul verii se intampla adesea ca apa sa se evapore inainte de a ajunge la sol.

 1. Lacul de lava Nyiragongo – Republica Democrata Congo

In acest loc lava incinsa poate fi vazuta sub placi solidificate din aceeasi materie, in interiorul craterului vulcanului Nyiragongo. Imaginea pare de-a dreptul apocaliptica!

 1. Grand Prismatic Spring – SUA

Grand Prismatic Spring poate fi gasit in Parcul National Yellowstone din SUA. Este cel mai mare izvor termal din SUA, iar bacteriile prezente in apa ii confera acesteia toate culorile curcubeului.

 1. Scoresby Sund – Groenlanda

 

Casele colorate de pe coasta Groenlandei sunt acompaniate in acest loc de privelistea ghetarilor masivi, formand un peisaj incredibil.

 1. Klaksvík – Insulele Feroe

Iata de ce priveliste au parte in fiecare zi locuitorii din Klaksvík cand privesc pe fereastra – uimitor, nu?

 1. Terasele de orez din Mù Cang Chải – Vietnam

Terasele de orez construite cu foarte mare atentie in aceasta zona rurala a Vietnamului ofera un peisaj cu totul deosebit.

 1. Valul – SUA

Desi aceasta priveliste pare desprinsa dintr-un peisaj de pe planeta Marte, poate fi vazuta pe versantii Coyote Buttes din SUA.

Surse foto: Cai Tjeenk Willink (Caitjeenk), http://inspira-te.com/, Pinterest.com, http://www.mediafax.ro/.