O gradina imensa de legume inseamna nu numai salate proaspete, ci si dureri de spate si genunchi. Lucrul intr-o gradina nu este cel mai relaxant pentru corp, dar rodul catorva legume poate fi mandria gradinarului. Va impartasim cateva idei minunate despre cum sa va creati o gradina uimitoare in timp ce va bucurati de placerea de a avea grija de ea.

Realizarea unor paturi de gradina

Aceste paturi inalte va pot salva spatele si genunchii de durere si efort si in acelasi timp vor crea si un decor inteligent pentru gradina dumneavoastra. Ele sunt destul de usor de facut: puneti placile de lemn impreuna, iar suportul il realizati dintr-o plasa de metal si carton, peste care veti pune pamantul.

Gradina in scari

 

Daca locuinta dumneavoastra este situata in apropierea unei pante, aceasta idee poate fi perfecta pentru gradina proprie.

Gradina suspendata

O manevra inteligenta pentru cei care nu vor sau nu pot sa stea aplecati prea mult timp. Se potriveste pentru flori si capsuni. 

Mulcirea

Pentru a nu mai avea grija buruienilor, o solutie grozava este sa acoperiti suprafata solului cu covoare de mulci care nu vor lasa lumina soarelui sa patrunda. Acum puteti uita de gestionarea buruienilor.

Plante agatatoare

Plantele agatatoare vor contribui la decor si la economisirea spatiului. Exista o multitudine de soiuri de plante agatatoare ce pot fi folosite in crearea unei arcade vii deosebite.

De asemenea, se poate improviza ceva special si pentru vita de vie. Aveti nevoie doar de niste grinzi de lemn, fir sintetic si putina indemanare.

Sursa foto: Alison Hancock / shutterstock.com

Gradina de perete

O gradina de legume verticala nu este doar convenabila, ci si practica. Plantele care vor creste pe pereti pot proteja si casa de caldura soarelui.

Sistemul de irigare

Este absolut necesar sa va ganditi si la un sistem de irigare pentru gradina dumneavoastra.

Sistem inedit de irigare realizat din sticle de plastic

O modalitate simpla si utila de a va proteja plantele! Doua sticle de plastic gaurite la baza in 2-3 locuri si umplute cu apa le plantati in gradina langa legume. Apa va merge direct la radacini.

Gardul

Un gard din materiale precum caramida sau piatra va poate proteja de invazia si stricaciunile rozatoarelor.

Decor floral

Plantati cateva flori pe marginile paturilor de gradina. Pe langa aspectul si mirosul placut, pot tine la distanta si anumiti daunatori.

O carare pietruita

Curatati zona in care doriti sa faceti o pasarela pietruita si plasati forma pentru a schita modelul. Se amesteca un sac de ciment cu apa si se toarna amestecul in cadru. Umpleti suprafata si ridicati cu grija cadrul. Rezultatul va fi unul minunat!

Paturi de pamant improvizate

 

Cu putina imaginatie, poti improviza paturi de pamant din materiale precum cutii de aluminiu/plastic, butoaie, etc.

Leave a comment