Dezordinea este inamicul nostru si trebuie sa o recunoastem cand exista. De aceea va prezentam 10 surse de organizare proasta care, daca vor fi evitate, vor intretine confortul si aspectul placut al casei.

1. Incercari esuate de a masca anumite locuri aglomerateaglomerat

Sursa foto: depositphotos.com,mixvn.net

Nu e o idee grozava sa acoperi cu o perdea un sifonier plin de haine.  Solutia potrivita ar fi sa faci o selectie si sa scapi de toate lucrurile inutile. Astfel, vei evita acele momente in care un musafir misca perdeaua din greseala sau curiozitate si vede dezastrul de dupa,

2. Depozitarea tuturor solutiilor de curatat intr-un singur loc

solutii curatat

Sursa foto: depositphotos.com,depositphotos.com

Avem obiceiul de a stoca intr-un singur loc solutiile pentru curatat, insa daca locuinta are mai multe camere sau mai mult de un etaj, devine mai putin practica aceasta idee. Mai bine pastrati in bucatarie si in baie macar un burete si o solutie de curatat. Asta va ajuta si la indepartarea imediata a petelor nou aparute, pe care tindem sa le amanam pana la curatenia generala.

3. Depozitarea lucrurilor in recipiente de plastic lasate la vedere

depozitare

Sursa foto: depositphotos.com,depositphotos.com

Recipientele transparente sunt o solutie grozava pentru depozitare. Dar plasarea lor in locuri vizibile nu e cea mai buna idee, pentru ca va oferi un aspect incarcat al camerei. De aceea le utilizam mai bine daca ulterior le pastram in spatii inchise, in timp ce cele care raman la vedere pot fi inlocuite de cosuri si cutii prin care nu se poate vedea.

4. Amplasarea rafturilor in zone greu accesibile

acces

Sursa foto: depositphotos.com,depositphotos.com

Utilizarea rafturilor nu este o problema, insa daca sunt destinate pentru stocarea unor obiecte pe care le utilizati frecvent si ele au fost amplasate la inaltimea nepotrivita, se va pierde foarte usor ordinea. Decat sa va chinuiti sa ajungeti la raft, veti prefera sa lasati lucrurile la indemana prin casa. Nu va plasati rafturile prea sus, decat daca depozitati obiecte pe care le utilizati rar.

5. Prea multe cuiere si umerase

cuier

Sursa foto: depositphotos.com,depositphotos.com

Cuierele atasate de perete sunt foarte utile pentru a agata lucruri. Pot inlocui cu usurinta un dulap si au nevoie de mai putin spatiu. Probabil acesta este si motivul pentru care iti e mult mai usor sa le lasi in cuier si astfel nu mai ajung in dulap, acoperind peretii. In plus, cu cat aveti mai multe cuiere prin casa cu atat va fi mai greu sa gasiti anumite lucruri, pentru ca veti uita unde le-ati pus. Incercati sa pastrati lucrurile la locul lor si anume in dulap.

6. Depozitarea lucrurilor sezoniere in recipiente si pungi netransparente

depozitare

Sursa foto: depositphotos.com,depositphotos.com

Probabil deja ati ghicit – problema pe care o veti intampina va fi faptul ca nu veti sti ce ati depozitat in cutia sau punga respectiva. Iar pentru asta, veti petrece ceva timp in cautarea lucrului dorit. Solutia este simpla, pastrati obiectele sezoniere in recipiente transparente.

7. Ignorarea opiniilor membrilor familiei

familie

Sursa foto: depositphotos.com,depositphotos.com

Vi s-a intamplat sa credeti ca ati stabilit ordinea perfecta in dulap, insa a doua zi cand sotul si-a cautat cravata a devastat tot pentru ca nu o gasea? Probabil ati neglijat sa ii spuneti despre sistemul perfect de stocare pe care l-ati inventat. De aceea este bine sa ascultati si preferintele membrilor din familie in ceea ce priveste ordinea, pentru ca nu toate solutiile pe care le proiectezi singur sunt la fel de convenabile si pentru ceilalti cum sunt pentru tine.

8. Inlocuirea ordinii cu curatenia

curatenie

Sursa foto: depositphotos.com,depositphotos.com

Nu uitati sa puneti la loc lucrurile pe care le-ati curatat. In acest mod, casa dumneavoastra va fi nu numai curata, ci si ordonata.

9. Amestecarea obiectelor ornamentale care nu se potrivesc in stil si culoare

ornament

Sursa foto: mebel.gw5.ru,depositphotos.com

Ne place sa adunam ornamente sau suveniruri, insa daca nu se potrivesc din punct de vedere al stilului sau culorilor, rezultatul va fi unul dezamagitor atunci cand le plasam impreuna. Casa se va transforma intr-un amestec ciudat de bazar oriental si magazin de antichitati. Solutia este sa selectati elementele care se potrivesc, iar celelalte, chiar daca trebuie sa le depozitati, puteti sa le folositi ulterior cand va doriti o improspatare a casei inlocuindu-le pe cele initiale.

10. Utilizarea unei singure surse de lumina

sursa de lumina

Sursa foto: depositphotos.com,depositphotos.com

Pentru a crea o atmosfera mai relaxanta si a creste senzatia de confort adaugati macar o lampa de birou sau de perete. O sursa suplimentara de lumina calda seara va contribui semnificativ la aspectul camerei si va imbunatati de asemenea si starea de spirit!